Χλαμμύδια

 

Ίσως είναι το πιο συχνό βακτηριδιακό ΣΜΝ σήμερα, πού οφείλεται στο χλαμμύδιο του τραχώματος.

 

 

 

 

Μετάδοση:

 

Με τη σεξουαλική επαφή, από τη μητέρα στο νεογέννητο κατά τη διάρκεια του τοκετού, με δευτερογενή μόλυνση ακουμπώντας ένα μολυσμένο τμήμα του σώματος & έπειτα ακουμπώντας κάποιο άλλο τμήμα του σώματος.

 

 

 

Συμπτώματα:

 

Πρωτοεμφανίζεται 7-14 μέρες μετά τη μετάδοση . Ένα 80% των γυναικών & ένα 10% των ανδρών δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.
Στις γυναίκες: μπορεί να μην υπάρχει κανένα σύμπτωμα ή μια πολύ ήπια κολπική έκκριση. Μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα του τύπου της κολπικής έκκρισης , κνησμού, πυρέτιου & αιμορραγίες ανάμεσα στις περιόδους.
Στους άνδρες: έκκριση από την ουρήθρα & καύσος & κνησμός κατά την ούρηση .Τα συμπτώματα μπορεί να προκαλούν σύνχυση μια & μπορεί να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας & να επανεμφανίζονται την επομένη. Τα χειρότερα συμπτώματα συμβαίνουν το πρωί . Είναι πιο συχνή σε άνδρες που δεν έχουν κάνει περιτομή, & σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

 

 

 

Τεστ:

 

Καλλιέργεια από το κολπικό ή ουρηθρικό έκκριμα.

 

 

 

Θεραπεία:

 

Με αντιβιοτικά Δοξυκυκλίνη & Τετρακυκλίνες από το στόμα για δύο εβδομάδες. Θεραπεία & του συντρόφου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Απολύτως θεραπεύσιμη με πλήρη θεραπεία.
Εάν δεν θεραπευθεί μπορεί να προκαλέσει πυελική φλεγμονή , τραχηλίτιδα, ενδομητρίτιδα. Μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη των σαλπίγγων & μόνιμη στειρότητα. Στους άνδρες αν δεν θεραπευθεί μπορεί να προκαλέσει επιδιδυμίτιδα & στειρότητα.
Είναι το πιο συχνό ΣΜΝ στις μέρες μας . Η πυελική φλεγμονή οφειλόμενη στα χλαμμύδια είναι η πιο συχνή αιτία εξωμητρίου & στειρότητας στις γυναίκες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Β. Σοφίας 133, Αμπελόκηποι, Αθήνα

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο
(κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

Οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδος, παραστεί ανάγκη, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ιατρείο: +30 210 6440477    


Κινητό: +30 6944833228